Innokin Endura APEX kit

8.02.2023.

Uvod

Za sve ljubitelje pen style uređaja, Innokin je spojio staro s novim, te na tržište izbacio Enduru Apex. Ovaj nasljednik Endure T20 S, iako izgledom podsjeća na staru tehnologiju, ima nekoliko modernih značajki koje su nas se poprilično dojmile. Riječ je o olovka tipu uređaja solidnog kapaciteta kako baterije, tako i samog spremnika atomizera. Mod ima dvije postavke, Low (14.5 W) i High (16.5 W), dok na atomizeru nalazimo prsten za regulaciju protoka zraka. Oboje regulacije upgrade su u odnosu na prethodnika.

Uvod

Dizajn i kvaliteta

U izradi kućišta korišten je nehrđajući čelik, te staklo (spremnik). Uređaj već na prvu daje dojam čvrstoće, ali i težine. Spoj uređaja i spremnika je klasični 510 navoj, a završna obrada kako navoja, tako i same boje uređaja djeluje kvalitetno. Zahvaljujući baršunastom finišu, Apex nam nije klizao po rukama prilikom korištenja.

Plastični obli usnik ugodno prianja kod korištenja, ne grije se, glatke je teksture koju se lagano čisti.

Dizajn i kvaliteta

APEX mod

Odličnih 1800 mAh baterije osigurati će cjelodnevno korištenje velikoj većini potrošača. Za punjenje baterije dobivamo USB-C tip punjača, no punjenje je limitirano na 800 ma, stoga ne očekujte super brzi charging na koji smo navikli na podovima i sl.

Uređaj ima odličan odaziv, tipka ima zvukovni i taktilni klik i četvrtastog je oblika, no ipak intuitivno navodi palac da pritišće središte tipkala.

APEX mod

Grijači

Dobiveni grijač otpora je 0.9 ohma, te je riječ o novitetu u Prism S seriji grijača. Naime korištena je mesh mrežica umjesto žičanog grijača. Ukoliko ste navikli na žičane Prism S grijače, čeka vas veoma ugodno iznenađenje. Mesh grijači daleko se brže griju i hlade u odnosu na standardne grijače, a aromi daju jednu specifičnu toplinu i slojevitost.

Grijač

Pozitivne i negativne strane

Pozitivno

  • Odličan kapacitet baterije
  • Jednostavno za korištenje
  • Regulacija snage i protoka zraka
  • Materijali izrade

Negativno

  • Težak uređaj

Zaključak

Apex je odličan pen style uređaj koji će svojim performansama zadovoljiti i izbirljivija nepca. Odobravamo je i preporučamo, pogotovo ukoliko ste u potrazi za izdržljivom olovkom odličnog kapaciteta baterije i solidne zapremnine spremnika. Ovo je uređaj koji možete ponijeti kamo god krenuli, bez straha da ćete usred kave ostati bez municije.