Voopoo Argus Z Pod Kit

18.03.2023.

Uvod

Voopoo je na tržište izbacio novi pod uređaj, ARGUS Z, koji je svojim dimenzijama manji čak i od njihovog elegantnog “VMate Infinity” uređaja, a pritom zadržavajući isti kapacitet baterije i ostale karakteristike po kojima je Voopoo poznat (poput odličnih i dugotrajnih grijača).

Ono po čemu ARGUS Z iskače od ostalih pod uređaja je nova inovativna tehnologija protiv curenja, kojom je spriječeno curenje tekućine u elektroniku uređaja koja se nalazi ispod spremnika za tekućinu.

Pohvalna je i kvaliteta izrade, zbog toga što je kućište uređaja izdrađeno od alumijeve legure. Ovim karakteristikama se ARGUS Z ističe kao izdržljiv i dugotrajan uređaj u kojeg se možete pouzdati.

Pakiranje

Voopoo ARGUS Z u Parilici moguće je kupiti u sljedećim bojama: zlatna, plava, roza i crvena.


U kutiji se osim samog uređaja dobije i jedan spremnik za tekućinu otpora 0.7 Ω, kabel za punjenje, i naravno, upute za korištenje.
Pakiranje je šturo (nema zamjenskih podova), ali to se ne može gledati kao mana kada se razmotri izuzetno kompetitivna i pristupačna cijena uređaja koja je niža od većine pod uređaja na tržištu.

Pakiranje

Uređaj

Voopoo ARGUS Z ima integriranu bateriju od 900mAh, puni se putem USB-C konektora koji se nalazi na stražnjoj strani uređaja, što omogućava uređaju da stoji uspravno dok ga punite.

Koristi se isključivo povlačenjem (nema aktivacijsku tipku) te tekućinom puni tako da spremnik za tekućinu izvučete iz uređaja i napunite ga kroz rupicu koja se nalazi ispod gumenog čepa. Zbog već spomenute tehnologije protiv curenja, na našem testu uređaj nije niti jednom procurio te se nakon cjelodnevnog korištenja ispod spremnika za tekućinu nalazila tek beznačajna količina kondenzirane tekućine.

Uređaj ima indikacijsko svjetlo zelene boje na prednjoj strani koje će brzo treperiti kada ste ispraznili bateriju. Za vrijeme punjenja uređaja, indikacijsko svjetlo svijetli plavom bojom koje će prijeći u zelenu kada se baterija uređaja napunila do maksimuma.

Uređaj

Zamjenski podovi

ARGUS Z koristi samo jednu vrstu podova, a to su zamjesnki podovi od 0.7 Ω zapremnine 2ml, koji daju dovoljnu lijepu količinu pare s vrlo dobrom aromom (pogotovo na voćnim i duhanskim tekućinama), dugo traju te ih nećete morati mijenjati toliko često kao kod nekih drugih proizvođača.

Konačna presuda

Aroma: 7/10 (jednako dobra aroma kao i kod drugih pod uređaja)

Para: 9/10 (optimalna količina konzistentne pare)

Curenje/kondenziranje: 10/10 (bez curenja, beznačajna količina kondenzata)

Jednostavnost točenja: 7/10 (mana je što se spremnik mora odvojiti od uređaja)

Kvaliteta izrade: 9/10 (vrlo kvalitetna i čvrsta izrada)

Ukupna ocjena: 8/10