Uwell Crown V Tank

16.02.2023.

Uvod

Ako je neki tank zaslužio recenziju, to je onda svakako kralj Uwellovih DL tankova - Popularni UWELL CROWN 5 tank.
Uwell tankovi su već godinama sinonim za vrhunske DL tankove (Direct – lung) i kad god netko traži Uwell, uglavnom se radi o iskusnim korisnicima koji znaju da je za odličnu aromu uz ogromnu količinu pare upravo UWELL najbolji izbor.

Njihov možda i ponajbolji proizvod u ovom segmentu zasigurno je UWELL CROWN 5. (premda znam da ima onih koji se kunu da nema bolje od UWELL CROWN IV)

Lets get down to buisness!

Pakiranje

UWELL CROWN 5 tank dolazi u 4 boje: crna, crvena, gunmetal i srebrna.

Crown V Tankovi

Samo pakiranje je vrlo impresivno: u čvrstom pakiranju, zaštićen sa svih strana u spužvastom kalupu, poput bočice najskupljeg parfema. Unutar pakiranja, uz CROWN 5 tank dobije se:
• 0,23 ohm grijač (nalazi se u tanku)
• 0,3 grijač (kao dodatni grijač)
• Zamjensko staklo (bubble)
• Zamjenske gumice
• Poklopac za usnik (higijenska zaštita)

CROWN 5 pakiranje

UWELL CROWN 5 TANK

Promjer tanka je 29mm, što znači da će Vam trebati i mod na koji ćete ga moći zavrnuti. Svakako kod DL tankova koji rade na večim vatažama predlažemo modove s dvije baterije poput LOST VAPE THELEMA QUEST 200W ili barem modove koji koriste 21700 baterije poput LOST VAPE THELEMA SOLO 100W.

Crown_Thelema solo_quest

Ne bih osobno koristio ništa preko 50W na samo jednoj bateriji. Osim što izaziva veliko pražnjenje baterije, uzrokuje i kraće kvalitetno trajanje baterije, odnosno baterija brzo gubi kapacitet.

Sam tank je vrlo jednostavan. Gore se jednostavno odvrne za pola okreta odakle se i puni, dok se dolje mijenja grijač. Promjena grijača je jednostavna zbog press-to-fit sistema. Airflow se može namještati, ali to je DL i mora biti maksimalno otvoren. Ako Vam je preprozračan, predlažem neki drugi tank, poput Zeus Nano tanka.

Crown V zrak i punjenje

Grijači

Za ovaj tank Uwell je predvidio tri vrste Crown 5 grijača:

- UN2 grijač otpora 0,23 ohma

- UN2-2 grijač otpora 0,3ohma

- UN2-3 grijač otpora 0,2 ohma

Razlika je u broju zavojnica unutar grijača, tako da ih UN2 ima jednu, UN2-2 ima dvije, a UN-3 ima tri zavojnice. Osobno smatram bespotrebnim 2 ili tri zavojnice. Osim što znatno više troše bateriju, niti ne rade nešto posebno. Možda su iste prikladne za one koji vole veći otpor pri DL povlačenju, s obzirom da je protok zraka teži kroz 2 ili 3 manje rupice.

Crown grijačI

Ali zato je UN2 (0,23) savršen. Odlična aroma na svim tekućinama koje sam isprobao. Zanimljivo je i kako se neke druge arome oslobađaju, kojih na MTLu nema. Tako naprimjer kod arome SteamTank Napolitano osim dominantnog okusa napolitanki i limuna, do izražaja dolazi čak i maslacem obogaćena krema što definitivno pridonosi punoći i kompleksnosti arome, dok se recimo kod Syrup No.3 The Cake osjeti fini štaub šećer, kojeg na MTLu nema.
Ovdje se događa totalna rapsodija aroma koja apsolutno oduševljava.

Posebno je bitno za istaknuti da tank ne kondenzira! Tank ima kondenzacijski spremnik koji omogućuje da se bilo koji kondenzat zadržava u tanku te se kompletan sadržaj tanka pari do posljednje kapi.
Ova tehnologija je toliko dobra da se tank na dnu neće čak ni minimalno orositi. Ako mi netko dođe i kaže da kondenzira, reći ću mu samo jednu stvar: ako si kupio DL, povlači kao DL, a ne kao MTL.

Konačna presuda

Aroma: 9/10 (fantastična)

Para: 9/10 (Tko voli DL, imaaaaa pare)

Curenje/kondenziranje: 9/10 (nema kondenzacije., al ne mogu dati 10 nigdje)

Jednostavnost točenja: 8/10 (malo je to odvrtanje gnjavaža… bolje je slide otvaranje)

Kvaliteta izrade: 9/10 (odlična izrada i kvaliteta. Ništa ne klapa, ne zvecka, ne haba se korištenjem…)

Ukupna ocjena: 9/10

Sveukupno odličan tank i zasigurno u top 3 DL tankova na tržištu.