Innokin Coolfire Z60 Kit

13.02.2023.

Uvod

Innokin Coolfire Z60 parilica svakako je vrh koji trenutno možete pronaći u svijetu parenja. Za one koji ne znaju, Innokin je jedan od prvih koji je razvio cijelu liniju MTL (mouth-to loung) proizvoda koji su stvarna zamjena za pušače koji žele prestati koristiti cigarete.
Stoga, ako čitate ovo i razmišljate o prestanku pušenja, ovo bi mogao biti proizvod baš za Vas!

Uvod

Innokin Coolfire Z60 parilica starter kit sastoji se od Innokin Coolfire Z60 Mod-a i Innokin Zlide Top Tanka. Ukoliko već imate MOD možete kupiti samo tank i obrnuto.

Uvod

Dizajn i kvaliteta

Kućište moda izrađeno je od legure cinka, materijala odlične izdržljivosti, te pyrex stakla (spremnik). Zbog završne obrade koja je pudrasta ne kliže se po rukama i jako je ugodno za dodir. Sam oblik je vrlo elegantan, bez grubih rubova i sve izgleda vrlo kompaktno.

Osim sjajne izvedbe, kvaliteti Coolfire Z60 MODa svjedoči i njegova težina. Iako kompaktan, Coolfire Z60 teži samo 128 g! Recimo da Samsung S23 teži 168g, a iPhone 14 Pro teži čak 202g., stoga nemojte da Vas preplaši da je veliko i teško, jer uistinu je stvar navike.

Z60 Mod

Coolfire Z60 mod

Coolfire Z60 mod sadrži integriranu bateriju 2500 mAh-a što će većini korisnika osigurati dan korištenja. Općenito je najbitnije da Vam uređaj izdrži 1 cijeli dan, što 2500 mAh sigurno hoće za većinu pušača (otprilike do 30tak cigareta bit će ok).

Već smo i navikli, ali valja napomenuti, mod koristi USB-C tip punjača koji svi imamo, ali u paketu se dobije i kabel ako nekome zatreba. Nije nešto posebno dugačak, ali poslužit će.
U pravom duhu Coolfire serije, Z60 je također dobio svoj glavni prekidač koji omogućava paljenje ili gašenje uređaja u jednom potezu. Tzv. Master Switch nalazi se s donje strane moda, a pozicija On/Off je vrlo jasno označena.
Ovo je zgodan dodatak i prilično jedinstven da se integrirana baterija može ovako ugasiti u odnosu na standardnih 3 ili 5 klikova.

Dizajn i kvaliteta

COIL+ i REFRESH opcija 
Najbitnija tehnologija ovog ali i nekih drugih Innokinovih modova kao što je Innokin Z80 MOD je tehnologija osvježavanja grijača, uključujući načine rada Coil+ i Refresh.
Coil+ funkcija natapa grijač tijekom korištenja tako da nakon prestanka povlačenja još uvijek lagano zagrijava coil kako bi što više tekućine došlo do grijačeg elementa.
Refresh funkcija služi tome da malo osvježi grijač i da mu još malo vremena kvalitetnog rada. To se obično događa kad je grijač pri kraju i vjerojatno s puno taloga, pa ga lagano pulsirajuči vraća u kvalitetnije stanje nego što je bio. Osobno sam koristio funkciju kad god bi primijetio da je sve „malo zaštopano“ i teže se vuče. Nakon Refresha grijač bi "prodisao". Neće ga vratiti u stanje novog grijača, ali razlika je itekako osjetna.

Coil i Refresh

INNOKIN ZLIDE TOP TANK

Kao i svi Innokinovi tankovi, Zlide (slide) opcija se pokazala kao najjednostavnija i najbolja opcija punjenja tanka e-tekućinom. Toliko je jednostavno da sam ga bez problema uspio napuniti u vožnji dok sam čekao na semaforu.

Sam tank podržava vrlo popularne Zcoil grijače, o kojima ćemo poseban review napraviti. Ako niste sigurni koji grijač odabrati svakako je najsigurnije da to bude Zcoil 0,8 ohma ili 1,6 ohma.

Zapremina tanka je 3ml, što je sasvim dovoljno ako znamo da je to ekvivalent 1 kutije cigareta. No, s obzirom na to da se jako lako napuni, ne morate o tome posebno razmišljati.

Promjer tanka je 25mm što smatram da je nekako idealno, jer paše uglavnom na sve druge modove ako Vam Z60 mod bude premalo.

TOP Airflow - Najveća inovacija ovog tanka je zasigurno protok zraka koji je smješten s gornje strane (odatle i naziv „Top tank“). S obzirom da sve parilice i tankovi općenito kondenziraju (višak pare unutar tanka pretvara se u tekućinu) uvijek imate neke kapljice negdje. U slučaju Zlide Top Tanka gotovo nikakvih kapljica nema. Ako ga baš okrenete i čekate da se kapljica spusti iz grijača, možda i dočekate, ali to nije u opisu standardne upotrebe.
Svakako bi ovo mogao biti game-changer tank na tržištu!

Tank Z60

Konačna presuda

Aroma na Zcoil 0,8 grijaču: 9/10 :Točno kakva bi trebala biti, bez mutacija tijekom upotrebe

Para: 9/10 Točno kako je zamišljeno za zatvorenije tankove (tzv. MTL tankove). Ima jako precizno napravljeno podešavanje protoka zraka

Curenje/kondenziranje: 9/10 nema kondenzacije što je fantastično

Jednostavnost točenja: 10/10 ne znam za bolji način pa dajem čistu 10tku!

Kvaliteta izrade: 10/10 odlična izrada i kvaliteta. Ništa ne klapa, ne zvecka, ne haba se korištenjem…

Ukupna ocjena: 9.5/10 Svaka preporuka za ovaj starter kit svim pušačima do maksimalno 2 kutije cigareta